Ska jag köpa Mysimba för att gå ner i vikt?

Mysimba

Vad bör du veta innan du köper Mysimba online i Sverige?

Naltrexon och bupropion är de två aktiva ingredienserna som ingår i Mysimba piller. Tillsammans skapar dessa komponenter en effektiv viktminskning som fungerar annorlunda än andra bantningspiller som finns på marknaden.

Varje Mysimba-tablett innehåller 90 mg bupropionhydroklorid och 8 mg naltrexonhydroklorid. Här finns mer information om dessa ingredienser och hur de kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Naltrexonhydroklorid

Naltrexon används för att hjälpa människor som är beroende av droger eller alkohol, särskilt opiater, att återhämta sig. I kombination med bupropion kan det dock också användas för att minska vikten.

Det är därför Mysimba inte kan användas tillsammans med läkemedel som innehåller kodein och det är därför läkare rekommenderar att man avstår från alkohol så mycket som möjligt under behandlingen.

Hydroxipropion för bupropion

Ett annat läkemedel som du kanske känner till är bupropionhydroklorid, som är en beståndsdel i rökavvänjningsmedlet Zyban.

Det är för närvarande endast godkänt i Europa för rökavvänjning, men är också godkänt i USA, där det är känt som Wellbutrin, som ett antidepressivt medel.

Det är därför, när du bestämmer dig för att köpa Mysimba utan recept i Sverige, du kommer att ställas en fråga om antidepressiva medel, så att våra läkare kan se till att de recept vi gör inte strider mot din nuvarande medicinering.

Hur fungerar Mysimba?

Nu när vi vet mer om naltrexon och bupropion kanske du undrar hur dessa två läkemedel kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Det visar sig att den mekanism genom vilken dessa substanser främjar beroende också är den mekanism genom vilken Mysimba främjar viktminskning.

Det område i hjärnan som reglerar hur mycket du äter och det område som gör maten njutbar kan påverkas av detta läkemedel.

Med andra ord, genom att göra mat mindre trevlig att äta, ska Mysimba online hjälpa till att minska matbegär och förändra din uppfattning om mat i allmänhet.

Dessa justeringar gör det lättare för dig att följa en lågkaloridiet, vilket gör det lättare att gå ner i vikt.

Vilken dos av Mysimba rekommenderas för mig?

Beroende på vilket stadium du befinner dig i behandlingsprocessen behöver du ta en annan mängd Mysimba.

En Mysimba-tablett om dagen i en vecka är den rekommenderade initiala dosen av detta läkemedel. Därefter ökar du vanligtvis dosen med en tablett per vecka tills du tar maximalt fyra tabletter per dag.

Titrering är den term som används för att beskriva denna gradvisa ökning av dosen, hjälper kroppen att anpassa sig till läkemedlet och minskar risken för biverkningar.

Hur snart kommer jag att börja se resultat i form av viktnedgång?

Efter att ha köpt Mysimba online i Sverige kommer du ofta att se förbättringar inom 16 veckor, varefter ditt medicinska team kommer att granska dina framsteg med dig.

Om denna behandling är effektiv för dig, kommer du att gå ner minst 5 % av din ursprungliga kroppsvikt under de 16 veckorna.

Detta innebär att om du började din behandling vid 100 kg, bör du gå ner minst 5 kg innan dina framsteg bedöms.

Denna behandling är förmodligen inte lämplig för dig, och din förskrivare kommer att avsluta din behandling om du inte har gått ner minst 5% av din ursprungliga vikt vid den tidpunkten.

Han eller hon kan föreslå andra viktminskningsmetoder, till exempel vissa mediciner som kan vara mer effektiva för dig.

Har dessa piller några negativa effekter?

Att köpa Mysimba utan recept i Sverige kan orsaka biverkningar, men detta är’inte fallet för alla, som med andra läkemedel.

Du kommer normalt att få färre biverkningar om du använder titreringsmetoden och gradvis ökar din dos, eftersom din kropp kommer att vara mer van vid läkemedlet.

När du använder detta läkemedel, kan du uppleva några allvarliga biverkningar. Om någon av dessa inträffar bör du omedelbart söka läkarvård.

Om det behövs kan du få det från din läkare eller apotekspersonal, på en lokal walk-in-klinik eller på närmaste sjukhus akutmottagning. Dessa skadliga biverkningar är följande:

 • Depression och självmordstankar
 • Epileptiska anfall eller kramper, särskilt hos personer som är mer mottagliga för dem
 • Stevens Johnsons syndrom och erythema multiforme är två mycket allvarliga hudsjukdomar.
 • Rabdomyolys, som orsakar obehag eller problem med musklerna.
 • försämring av lupussymptom eller lupusutslag
 • Serotoninreaktion

Här är några andra vanliga biverkningar av Mysimba:

 • Att vara eller känna sig sjuk
 • Förstoppning
 • Huvudvärk
 • Ångest
 • Yrsel
 • skakningar och en känsla av instabilitet
 • sömnlöshet och sömnproblem
 • förändrad smak av mat och muntorrhet
 • koncentrationssvårigheter
 • trötthet, dåsighet och brist på energi
 • tinnitus och ringningar i öronen
 • Snabb eller oregelbunden puls
 • Värmevallningar
 • högre blodtryck
 • smärta i buken eller övre delen av buken
 • överdriven svettning
 • kex och klåda
 • Håravfall
 • Irritabilitet
 • att vara obekväm

Vilket är överlägset, Saxenda eller Mysimba?

Ett annat viktminskningsläkemedel som har blivit mycket populärt på senare tid är Saxenda.

Det verkar på dina hormoner och minskar din hunger och ditt sug tack vare en förening som kallas liraglutid.

Medan liraglutid och Mysimba kan verka lika, är Mysimba tänkt att verka på hjärnan, medan Saxenda verkar på bukspottkörtelns hormoner.

Saxenda är en injicerbar behandling, medan Mysimba finns i tablettform, vilket är en annan viktig skillnad i hur läkemedlen används.

Den tid det tar att gå ner minst 5 procent av kroppsvikten med Saxenda vid den högsta dosen är i allmänhet 12 veckor, men Mysimba uppnår detta på 16 veckor. Detta är en avgörande skillnad.

Det bästa receptet för dig kommer i slutändan att bero helt på dig, din livsstil och hur din kropp reagerar på viktminskningsmedicin.

Medan du väntar på din tid kan du bläddra bland artiklarna i vårt vägledningsområde om du vill ha ytterligare information medan du försöker fatta ditt beslut. Du bör också rådfråga din lokala läkare.

Du kan läsa den andra artikeln som vi publicerade på Saxenda och andra viktminskningsläkemedel så att du kan bekanta dig med dina alternativ innan du fattar ett beslut.

Hur mycket kostar behandlingen?

Mysimba kan inte köpas direkt eftersom det är ett receptbelagt läkemedel. Du kommer att behöva ett recept från en kvalificerad sjukvårdspersonal. Många patienter upplever att deras läkare inte kommer att ge dem ett recept på bantningspiller, eftersom många rutor måste kryssas i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *